WELKOM bij Het Witte Huis

Het Witte Huis biedt onderdak en speelgelegenheid aan diverse Amsterdamse bridgeverenigingen. In het gebouw spelen
verschillende bridgeverengingen hun wekelijkse competitie avonden en worden diverse toernooien georganiseerd.

Op maandagavond speelt H.O.K., op dinsdagavond US en Schoppenuil, op woensdagavond A.B.K. en op donderdagavond BC Ruit. Deze gerenommeerde bridgeverengingen, ieder met hun eigen karakter, spelen zowel interne competities alsmede externe competities. Alhoewel bij al deze bridgeverenigingen het plezier voorop staat, wordt er wel degelijk ook naar gestreefd om het bridgeniveau verder te versterken. Het Witte Huis biedt de verenigingen dan ook alle denkbare faciliteiten om het spelniveau van deze mooi sport te verbeteren.

Indien u meer informatie wenst over de reeds bij ons spelende verenigingen verwijzen wij u gaarne naar de op deze web site aangesloten links.

Wekelijks bezoeken vele topspelers Het
Witte Huis om met spelers van gelijk niveau wedstrijden te spelen. Alhoewel het spelniveau van deze verenigingen in het algemeen als hoog mag worden aangemerkt, biedt juist Het Witte Huis een unieke mogelijkheid voor iedere gevorderde bridgespeler om wekelijks hun spelniveau nog verder te verbeteren en na afloop met bridgevrienden in een gezellige omgeving terug te kijken op de gespeelde spellen.

Het gebouw is gesitueerd in Amsterdam Zuid, nabij het Olympisch Stadion en is goed bereikbaar per auto en openbaar vervoer. De locatie ligt direct bij de afslag S108 van de ring om Amsterdam. Voor verdere locatie gegevens verwijzen wij u naar de locatiebeschrijving.

Diverse overheidsinstanties en de Nederlandse Bridge Bond (NBB) erkennen het belang van Het Witte Huis. Zij ondersteunen deze locatie en beschouwen Het Witte Huis als een belangrijk regionaal bridgecentrum.

Het Witte Huis is voornemens om jaarlijks een internationaal top toernooi te organiseren, te weten The White House International Team Tournament. Dit toernooi zal in 2004 en 2005 plaats vinden in het bondsgebouw in Utrecht, doch vanaf 2006 vanuit Het Witte Huis te Amsterdam.

Ieder initiatief waarbij Het Witte Huis een bijdrage kan leveren aan een optimalisering van de bridgesport in Amsterdam en omgeving, zal serieus in overweging worden genomen. Wij houden ons dan ook van harte aanbevolen voor welkome suggesties en ideeŽn.

Het Witte Huis spreekt de wens uit u als gast te mogen ontvangen en dat u veel speel- en/of kijkplezier zult mogen beleven.